Mindfulhealthcare Consult

Mindwise     Bodywise    Soulwise

Gezondheid bevorderen door de kracht van ons zelfgenezende vermogen te ondersteunen en vergroten. Het begint bij bewustwording van onszelf en hoe we voor onszelf zorgen.

Mijn passie is om je te begeleiden op weg naar een betere gezondheid,  je de tools aan te reiken die je de kracht geven je eigen balans in gezondheid te bewaken in het licht van lichamelijke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven. Hierdoor kunnen  je persoonlijke groei en ontwikkeling, zingeving en je relaties bloeien en niet te vergeten het niveau van gezondheid en de energie die je ervaart op dagelijkse basis. Hoeveel energie en levenslust heb je? Je niveau van gezondheid heeft niet alleen maar te maken met de afwezigheid of aanwezigheid van ziekte. Ons lichaam vecht elk moment tegen ziektemakende factoren (pathogenen), is elk moment onderhoud aan het plegen en aan het opbouwen, hoe goed hij daarin is hangt af van vele factoren van zelfzorg waarvan we een groot deel zelf kunnen beïnvloeden. Er zijn maar weinig zieken waarbij de genetische basis het belangrijkste is, het ontstaan van de meeste ziekten is multifactorieel bepaald en daarbij bepaalt onze leefwijze (voeding, stressreductie, slaap, bewegen, zingeving) voor het overgrote deel welke genen actief worden (epigenetics) de goede of de slechte. Om je eigen kracht en wijsheid hierin (empowerment) terug te pakken, is het mijns inziens belangrijk om meer  zelfinzicht -en bewustzijn en zelfcompassie te ontwikkelen. Dit helpt je om ervaringsgericht nieuwe gezonde gewoonten aan te leren die bij jou passen en te voelen wat dit voor je doet zodat je vervolgens gemotiveerd bent voor de lange termijn. Simpel samengevat duidelijk krijgen wat je gewoonten qua denken en handelen zijn, leren omgaan met emoties en leren jezelf als je meest vriendelijke, inspirerende coach en mentor te begeleiden richting duurzame verandering ten goede van je gezondheid en geluksgevoel.

Ervarings gericht leren met behulp van Mind-body geneeskunde technieken (ademhalingstechnieken, Mindfulnessmeditatie, Mindful bewegen, Meridian Tapping), geeft je inzicht in jouw unieke manier van optimale zelfzorg (hetgeen voor iedereen anders is) voor een maximale ondersteuning van het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

In de Chinese geneeskunde zouden we zeggen, waar blokkades (trauma, virussen/bacterieën, vast zittende emoties en ongezonde gewoontes etc) zijn in energie ontstaat ziekte, het opheffen van de blokkades laat de energie vrij stromen. Er is voldoende energie voor lichaam en geest en de ziel kan zich uiten in de wereld.

Naast dit in balans brengen van lichaam en geest door middel van het ontwikkelen van zelfinzicht-en bewustzijn en zelfcompassie, kan het erg zinvol zijn je gezondheid in kaart brengen met behulp van het model voor positieve gezondheidszorg (www.iph.nl) of het leefstijlroer (www.artsenleefstijl.nl).

We bespreken dan de effecten van slaap, voeding, bewegen, rust- en ontspanning en ook zingeving op je gezondheid en levensenergie. Via kleine stapjes bewuste keuzes maken voor verandering richting een energie voedende leefwijze is mijn insteek voor een langdurige goede relatie met je eigen lichaam en geest en met je omgeving, mens, dier en de natuur.