Beweeg je energie en laat je leven stromen!

Energiemanagement leren? de 8 weekse Mindful leven training start 24 maart, zie onderaan de text!

Lieve mensen,

Een glimp van de lente komt weer tevoorschijn. Om ons voor te bereiden op de creatieve, krachtige energie van de lente kunnen we vast beginnen met de het voorbereiden van ons lichaam, geest en hart.

Eenmaal goed voorbereid kunnen we deze krachtige energie bewust inzetten voor persoonlijke groei en ontwikkeling, een nieuw project ontwerpen, goed doen in de wereld om ons heen, onze planeet aarde redden, een medemens helpen, de kinderen van de wereld begeleiden noem het maar op.

Body:

Behulpzaam is het om de onbeweeglijkheid van ons lichaam in beweging te brengen. In de Chinese geneeskunde zeggen we ‘daar waar het niet stroomt daar ontstaat ziekte’. Andersom gezegd als het stroomt is er gezondheid, vreugde en connectie.

Emoties moeten stromen, ofwel komen, liefdevol omarmd en weer losgelaten, gedachten mogen komen en gaan, zonder te blijven hangen in repetitieve negatieve patronen, lichaams sensaties komen en gaan.

Een van de behandelingen van de Chinese geneeskunde om zelf alles te laten stromen in het lichaam is Chineng Qi gong, deze vorm van zelfgenezing en zelfzorg staat zij aan zij met de Chinese voedingsleer, acupunctuur, Chinese kruiden en massage. 15-20 minuten per dag mind-body training volgens de methodiek van Chineng Qi gong kan de beweging van energie in je lichaam weer doen stromen. Het zal de onbeweeglijkheid in je lichaam oplossen, beweging in en door de gewrichten (belangrijke kruispunten van energie) in gang zetten en organen en bindweefsel kunnen weer tot diep in de cellen energie ontvangen. Je voelt meer levensenergie, soepelheid in je pezen, spieren en botten en flexibiliteit en wijsheid in je denken en omgaan met emoties.

Het doel van Chineng Qi gong is uiteindelijk je levenspotentieel vervullen, in je kracht staan en doen wat je te doen hebt in het leven met liefde en aandacht.

Denk naast Chineng eens aan Tai-Chi, rustige Hatha of Yin Yoga, Pilatus, wandelen, zwemmen, dansen eventueel naast erbij wat actievere sporten. Niet alleen power, conditie en spierkracht trainen maar juist ook voeden, ontspannen en veerkrachtig houden van gewrichten en spieren en pezen door middel van de  Mind-Body bewegingsvormen die al een tal van duizend jaren zijn ontwikkeld en effectief zijn gebleken voor een gebalanceerd energiek leven.

Daarnaast wees zo actief mogelijk in alle kleine momenten, neem voortaan altijd de trap, fiets (niet-electrisch), wandel en laat de auto staan. Moet je toch met de auto, parkeer dan wat verder weg en loop  toch een stukje dan. Maak je huis schoon, de auto en zet lekker een muziekje aan om in goede ‘mood’ de handen uit de mouwen te steken. Een huiskamer dansfeestje met je vrienden of familie ook altijd goed. Alle kleine beetjes beweging tellen!

FOOD

Brainfood top 10, Het eten dat je hersenen voedt!

Avocado, broccoli, Blauwe bessen, walnoten en andere noten, extra virgin olijfolie, lijnzaad, groene bladgroenten, paddestoelen, peulvruchten, kruiden (vers groene en gedroogde ls kurkuma, kruidnagel, kaneel).

 Top 10  eten dat je moet  vermijden als je met een gezond brein oud wilt worden:

Bewerkt eten (pakjes en zakjes, uit de fabriek)

Bewerkt vlees/ vis (worst, hotdog, bacon, hamburgers)

Rood vlees

Veel vlees in het algemeen ook kip

Gefrituurd eten en fast-food

Taartjes koekjes en snoepjes: elke vorm van toegevoegde suiker, geeft laaggradige ontsteking en schade hersencellen.

Frisdranken

Alcohol: neurotoxisch, beschadigd direct hersencellen

Kaas: hoog in verzadigd vet, moeilijk te verteren voor mensen

Boter en margarine: hoog in verzadigde -en transvetten, slipt aderen dicht en verminderd hersenvolume

Bron: the Alzheimer’s solution, Dean & Ayesha Sherzai, MD

Tip: Ontbijt: Overnight oats of chiapudding  met fruit en walnoten

Lunch: Eet groenten bij je lunch (soep of salade met ook gekookte, gestoomde of gegrilde groenten op kamertemperatuur)

Diner: verdubbel je hoeveelheid groenten bij het avondeten

Tussendoortje: fruit of groenten en ongebrande ongezouten noten

MIND

Je hersenfuncties behouden en optimaliseren kun je doen door het leren van een nieuwe taal, het spelen van een instrument, leren zingen en oefenen, dansen leren en oefenen, computer programmeren, een boek schrijven, schaken, bridge, poker, creatief bezig zijn, les geven aan kinderen of volwassenen.

Dus geen luxe maar noodzaak, maak muziek, dans en start  of pak oude hobbies weer op!

Acupunctuurarts Praktijk integrative medicine Tjiong

In de Chinese geneeskunde de tijd om met Acupunctuur en Voeding en Mind-Body training te werken aan:

  1. Preventie en behandeling hooikoorts: “De luchtwegen vrij te houden”
  2. Ontgiften en de energie in al je orgaansystemen vrij laten stromen
  3. Spijsvertering versterken om na de winter weer energie te hebben voor het seizoen waarin groei, creativiteit en inspiratie de hoofd toon zetten.
  4. Laatste restje winterblues verdrijven, rust in je hoofd en lijf, stabiele stemming en lekker slapen

OPLAADPUNT!!: leer energiemanagement

MINDFULNESS, 8-weekse Stressreductie training start zondag 24 maart 2024 (MBSR)

De hybride training bestaat uit 3 zondagmiddagen van 12:30-17:30 life op locatie en 3 online life bijeenkomsten via ZOOM doordeweeks in de avond op di of do.

19:30-21:30

Locatie life bijeenkomsten: Deurloostraat 129hs, Amsterdam

‘Gezondheid  = lichaam en geest in balans’

Voor wie?

Iedereen die meer energie gebruiken kan, om je gezondheid, relaties, werk en plezier in het leven weer zelf in de hand te nemen.

Data Mindfulness groepstraining:

24 mrt zondagmiddag

11 apr do avond

28 apr zon middag

14 mei di avond

23 mei do avond

2 juni zondagmiddag

400  gehele training, NB check of je zorgverzekeraar een deel vergoed (Mindfulness of MBSR training) Studenten met korting: 300 euro,-

Vragen, aanmelden? Mindfulness trainer, Yu-Wen Tjiong 06-23572386  info@acupunctuurartspraktijk.nlwww.mindfulhealthcare.nl  www.acupunctuurartspraktijk.nl

Jiska Patriwael 06-14357018                   japatiwael@hotmail.com